Zakelijk versus persoonlijk
18 april 2014
Alles wordt anders
27 mei 2014
Toon alles

Tik tak, tik tak

De tijd vliegt. Toen ik een vaste baan had, dacht ik dat ik tijd tekort kwam. Wat een onzin. Sinds ik een eigen zaak heb, kan ik een to-dolijst maken van alle to-dolijstjes die overal rondslingeren.

Enthousiast

Zo staat op mijn hand dat ik moet bellen over mijn website, maar eigenlijk kan ik beter eerst alvast de teksten maken. Vol enthousiasme begin ik te schrijven, maar er borrelen gelijk weer wat ideeën op.

Voor ik het weet zit ik naar foto’s te zoeken die ook echt nodig zijn voor de site. Ondertussen heb ik nog een andere computer aangezet, want er moeten ook facturen de deur uit. Een beetje opruimen moet ook nog gebeuren. En dan kom ik weer een ander lijstje tegen. Ohja.

Goochelen

Op het moment dat je enigszins tevreden je lijstje met wat doorgestreepte dingen opzij kan leggen, ben je dan vrij. Maar in tegenstelling tot iemand die in vaste dienst werkt, ben je als ondernemer niet echt vrij als de werkdag erop zit. Je hoofd loopt over van de ideeën en stiekem wil je weer werken. Er is altijd wat te doen.

Zeker in mijn geval. Ik heb de luxe van enkele vaste opdrachtgevers en losse klussen, maar wil ook nog graag andere dingen doen. Door de vaste uren moet ik goochelen met de overige tijd om mijn plannen uit te werken. En ik moet toegeven dat het best moeilijk is om na een paar uur op locatie thuis gelijk weer aan de slag te gaan.

Vrij of niet?

Maar het is nu bijna weekend. Dat betekent dus vrije tijd! Of niet? Als ondernemer moet je al snel beslissen wanneer je bereikbaar bent. Werk je ook in het weekend door?

De meeste ondernemers hebben daar geen problemen mee. We doen immers iets wat we heel leuk vinden. Ook ik heb de neiging om heel de tijd achter mijn laptop te kruipen. En dat deed ik in het begin dan ook vaak.

Nu heb ik een balans gevonden. Ik vind het niet erg om voor klanten in het weekend te werken, maar zaken voor mijn bedrijf regel ik op een ander moment.

Nuttig

Tijdens het schrijven van dit stuk heb ik trouwens een aantal keer op de klok gekeken. Ik moet namelijk nog steeds die teksten voor mijn website schrijven en een telefoontje plegen.

Maar hey, ik heb nu wel weer wat nuttigs gedaan. Een blog geschreven. Dat kan weer van mijn lijstje!

Dit blog is verschenen op www.zzpservicedesk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *