Eindredactie boek

Jouw verhaal op papier

Het is zover. Je boek is klaar! Je hebt tijd en energie in je manuscript gestoken en wil nu dat iedereen jouw verhaal kan lezen. Maar dan is het wel belangrijk dat je zeker weet dat er geen taal- en tikfouten in je tekst staan.

Natuurlijk, je hebt zelf het document al honderd keer nagelopen, maar ik weet maar al te goed hoe je toch dingen over het hoofd kunt zien. HoofdletterC kijkt niet alleen naar taal, spelling en interpunctie, maar ook naar de verhaallijn. Word je als lezer meegetrokken in het verhaal? Zijn er scènes die overbodig zijn of juist meer diepgang nodig hebben? Sluit jouw tekst aan bij de doelgroep die je op het oog hebt?

Ik doe dit trouwens niet alleen voor particulieren. Zo werk ik in opdracht als eindredacteur en corrector voor Textcase. Voor dit vertaalbureau heb ik onder meer biografieën, romans en informatieve boeken nagekeken.

Ik kijk jouw boek op allerlei punten na:
– Taal- en tikfouten
– Schrijfstijl (actief versus passief, doelgroep)
– Woordgebruik (woordherhaling)
– Zinsconstructie
– Personages
– Consistentie
– Verhaallijn
– Structuur
– Opbouw

Werkwijze

Hoe gaan we samen aan de slag? Jij levert het document aan in Word. Via de functie ‘wijzigingen bijhouden’ (in het Engels ‘track changes’) doorloop ik jouw tekst. Je ziet zo precies wat ik aanpas. Je kunt zelf bepalen of je de wijziging accepteert of afwijst.

Daarnaast geef ik feedback via de optie ‘opmerkingen’. Ik vertel je waarom ik iets verbeter en geef je ook tips die je weer kunt gebruiken bij het schrijven van andere teksten. Ondertussen houden we contact via mail, telefoon of Skype.

Wil je weten of mijn aanpak je bevalt? Stuur dan de eerste vijf pagina’s naar info@hoofdletterc.nl. Ik kijk de tekst gratis voor je na. Je krijgt het document terug met aantekeningen. Op die manier krijg je een goede indruk van mijn werkwijze. Handig toch?

Tarief

Niet alleen elk boek is anders, ook de wensen verschillen. Zo wil de een dat ik vooral corrigeer en de tekst naloop op tik- en taalfouten, spelling en interpunctie (correctie), de ander wil daarbij ook nog feedback over stijl, opbouw en structuur (eindredactie). Daarom overleg ik met jou over de prijs.

Tips

Ben je nog op zoek naar tips over het uitgeven van een boek in eigen beheer? Diverse self publishing platforms bieden informatie op hun website, zoals deze gratis gidsen Boek uitgeven: de complete gratis gids en Zeg je baan nog niet op met daarin een stappenplan.

Staat jouw boek binnenkort ook in dit rijtje?

Anneke Kleine Staarman
Lucien Lecarme
Nick Birjmohun
Nico Cordewener

Heb ik op deze pagina nog niet al je vragen beantwoord? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.
Want ik wil je graag helpen met het verwezenlijken van jouw droom!