Lezen met lettertype Dyslexie
6 september 2016
Zo maak je schrijven makkelijk
2 december 2016
Toon alles

Dromen over boeken

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Als klein meisje schreef ik verhalen, verslond boeken en spendeerde uren in de bieb. Op woensdagmiddag liep ik na school samen met mijn moeder naar de ‘kleine’ bibliotheek, de bieb voor kinderen. Zij wist dat het een poos zou duren voordat ik had besloten wat mee naar huis ging, dus nam ze altijd snel plaats op een stoel. 

Kiezen

Want ik kon uren ronddwalen tussen alle boekenkasten. Met mijn handen vol ging ik uiteindelijk op de grond zitten. Ik spreidde de stapel over de vloer. Zo kon ik goed bekijken welke titels ik allemaal had verzameld. Ik keek naar de stickers op de zijkant. A tot en met C voor het leesniveau en de symbolen die aangaven wat voor boek het was.

Mijn moeder wachtte geduldig. Het kiezen was iedere keer weer een moeilijke opgave. En dat is het eigenlijk nog steeds.

Luxe positie

Maar nu ben ik in de luxe positie dat ik voor mijn werk niet alleen verhalen schrijf, maar ook andere verhalen mag lezen. Dat ik zelfs boeken mag nakijken! Ik vind het heerlijk om ervoor te zorgen dat het klopt, dat woorden juist zijn geschreven en een personage dat in het eerste hoofdstuk Eva heet later in het boek niet opeens Anna wordt genoemd.

Droom

Ik werk onder meer voor bekende auteurs in opdracht van Textcase. Dit bureau is gespecialiseerd in vertalingen. Een boek dat door een vertaler onder handen is genomen, gaat ook nog langs een eindredacteur of corrector. En in een van die rollen duik ik op.

Als eindredacteur voor boeken ben ik onder meer te vinden op Pumbo.nl, een van de eerste self publishing platforms in Nederland. Daar sta ik op de website als een van de partners. En daar ben ik trots op! Ik had als klein meisje toch niet kunnen bedenken dat ik me later ook echt met boeken zou bezighouden? Dat was alleen maar een droom.

Bij Pumbo kunnen auteurs in eigen beheer een boek uitgeven. Alles daarover lees je in Boek uitgeven: De complete gratis gids. Zo laten we samen ook de droom van andere mensen uitkomen.

1 Comment

  1. Suzanne schreef:

    Ik droom eigelijk onbewust ook van boeken.
    Blijkbaar ben ik niet de enige.
    Bedankt voor het delen van deze informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *